InCompany workshop voor HR-professionals, projectleiders en coaches 

Maak een vitaliteitsplan in 1 dag

Ontwikkel je plan met eigen regie als uitgangspunt voor jouw afdeling of team

 Startdatum in overleg

collega's

concrete stappen

e-learnings

Vitaliteitsplan
Workshop

Maak je vitaliteitsplan in 1 dag

Ontwikkel je plan van aanpak voor vitaliteit en gezondheid in één dag.

Neem het voortouw als HR-business partner, leidinggevenden of projectleider en bepaal samen waar jullie als organisatie staan. Maak een toepasbaar plan dat aansluit bij bestaand beleid en initiatieven en de visie van je bestuur, managent en Ondernemingsraad. Stem de plannen op elkaar af vanuit de kernwaarde van de organisatie. 

We gaan aan slag met:
  • We helpen je om in kaar brengen wat gaat er goed en wat kan beter
  • Je verzamelt alle gegevens die beschikbaar zijn en we helpen je met prioriteiten stellen
  • Je bepaalt de uitgangspunten van je bestuur, management en Ondernemingsraad
  • Maak een plan op maat volgens de werkwijze van jouw organisatie
We helpen je bepalen wat een goede aanvliegroute is. Een route die aansluit bij jullie kernwaarden en de visie van het bestuur, directie of management team. 
Write your awesome label here.
Write your awesome label here.
de uitdaging

Neem de regie

We hebben grote uitdagingen in de zorg. Het verzuimpercentage is in veel organisaties hoog en de arbeidsmarkt krap. Het behouden van medewerkers staat daardoor hoog op de agenda. Wat vraagt om een gedegen en systematische aanpak die zich richt op de oorzaken van verzuim, aantrekkelijk werkgeverschap en aandacht voor de duurzame inzetbaarheid voor de langere termijn. 

Alleen de dagelijkse praktijk is anders

  • Het verzuimpercentage is hoog en vraagt alle aandacht. 
  • De waan van de dag bepaalt je agenda terwijl  je op zoek bent naar een structurele oplossingen
  • Je krijgt je leidinggevenden of het management nog niet goed mee op de thema's preventie en eigen regie 
  • Management is zich bewust van het belang van duurzame inzetbaarheid maar vliegt de vraagstukken operationeel aan terwijl jij je wil richten op preventie
  • De providersboog is er maar medewerkers weten het aanbod niet goed te vinden
  • Het vergroten van de eigen regie van medewerkers is een wens maar de weg ernaar toe is nog niet verkend. 
  • De vraagstukken rond duurzame inzetbaarheid staan nog niet structureel op de agenda of vallen er geregeld af door druk op de agenda

Hoe kan je dit veranderen...

Als HR-professional kun je de huidige situatie binnen je organisatie stap voor stap veranderen naar een beleid en aanpak die meer gericht is op preventie, eigen regie en specifieke doelgroepen. Welke aanpak je kiest, hangt af van de huidige situatie en de strategie van de organisatie. Uit ervaring weten we dat er een aantal zaken zijn die je kunt doen om te starten met het veranderen van verzuim naar werkvermogen, preventie en het vergroten van de eigen regie van medewerkers.

  • Neem het verzuimproces als uitgangspunt voor preventie.
  • Breng eigen regie in beeld en integreer het in bestaand beleid.
  • Biedt management een lonkend perspectief van een positieve cultuurverandering die lucht geeft in hun drukke agenda.
  • Bepaal welke doelgroepen je in de organisatie aanwezig zijn en wat ze nodig hebben.
  • Laat de aanvliegroute aansluiten bij wat er al is.
  • Maak een koppeling tussen zelfmanagementvaardigheden en leren & ontwikkelen.
  • Maak van vitaal en gezond werken een leerproces.
  • Ontwerp een route voor de medewerker en de organisatie.
  • Ben als HR professional de sparringpartner voor management en bestuur.
  • Werk samen met regiopartners om te versnellen.
  • Geef medewerkers de strategieën en hulpmiddelen in handen om het zelf te kunnen.

Maak elke een eigen plan voor je afdeling of team, maar stem het af op elkaar en met HR

Voorkom een traject dat maanden duurt

Wat is er al beschikbaar?

Weet wat je hebt. Inventariseer in wat er al in de organisatie aanwezig is. Welke initiatieven en projecten zijn er in het verleden al gestart. Wat zijn de resultaten en wat zijn de grote aandachtspunten. We helpen je om alle informatie op een rij te zetten en de belangrijkste aandachtspunten eruit te halen. 

Kies je aanvliegroutes

Leer alle aanvliegroutes kennen die je kan gebruiken voor je plan van aanpak. Gaan jullie bijvoorbeeld het verzuimproces of een medewerkersonderzoek als beginpunt gebruiken. Kies de aanvliegroute die het beste bij jouw organisatie past op dit moment. We kijken natuurlijk met je mee. 

Informeer bij collega's en management

Haal ook de benodigde informatie op bij collega's en het management. Het gaat niet om een hele uitgebreide inventarisatie maar je verkend op hoofdlijnen welke ingrediënten je mee wilt nemen in je plan. Of waar je in ieder geval rekening mee moet houden. 

Maak je plan van aanpak

Het gaat niet om grote maar juist om kleine stappen zetten. We zoeken samen naar het beste startpunt voor jullie organisatie. We geloven dat successen boeken zorgt voor motivatie en betrokkenheid. Dus maak een uitvoerbaar plan dat realistisch is en waarmee een mooie stap gezet word. We bieden je een sjabloon dat je enorm gaat helpen. 
De workshop

Krijg alle ingrediënten aangereikt en zet de eerste stap

Wil je niet maanden bezig zijn met het maken van een plan van aanpak voor het management maar wil je een concreet plan waar je morgen mee aan de slag kan. Kom dan naar de workshop en maak je plan in 1 dag. 

Je gaat met een concreet plan naar huis dat aansluit bij jullie situatie en alle ingrediënten bevat voor een aanpak voor de langere termijn. 
Wat kan je verwachten?
  • Een hele dag op locatie in jouw organisatie waar je samen met andere zorgorganisaties je buigt over de vraagstukken en uitdagingen van je eigen organisatie 
  • Inspirerende presentaties op de dag zelf en e-learnings die je vooraf input geven om vanuit verschillende perspectieven te werken aan de goede aanvliegroute voor jouw organisatie 
  • Professionele begeleiding van Brigit Heemskerk, die de afgelopen 3 jaar de projectleider is geweest van het regionale project van Woonzorg Flevoland, Coloriet en Zorggroep Oude en Nieuwe Land
  • Hulpmiddelen om snel alle informatie te verzamelen en tot de belangrijkste focuspunten te komen voor jouw organisatie.
  • Concrete tools om tot een plan te komen waar je de volgende dag direct mee kan starten. 
  • Begeleiding bij het uitvoeren van een analyse binnen jouw organisatie om het beginpunt te bepalen. 
  • Interactie en samenwerking in de community met andere deelnemers om van elkaar te leren en elkaar te inspireren. 

Een regionale aanpak in Flevoland met een visie

"In 2020 zijn wij in samenwerking met Coloriet en Woonzorg Flevoland gestart met het project Vitaliteit & Gezondheid in Flevoland. We hebben daarbij de hulp ingeschakeld van Brigit Heemskerk van Healthy Society.

Zij heeft met haar kennis en ervaring ons geholpen om een werkwijze te ontwikkelen die niet alleen toekomstbestendig is, maar ook het verschil maakt voor onze organisaties. Het belang van vitale en geïnspireerde medewerkers in deze tijd van arbeidsmarktproblematiek kan namelijk niet genoeg benadrukt worden.

Door samen te werken met Healthy Society hebben wij een betrouwbare partner gevonden die ons op een heldere en duidelijke manier heeft begeleid in dit project. Onze positieve ervaringen spreken dan ook voor zich."
Write your awesome label here.
Albert Hilvers, Bestuurder, Zorggroep Oude en Nieuwe land
Community

Zoek de versnelling in de community

We bieden je, vanuit Healthy Society, ook een community aan waarin je gemakkelijk in contact kan komen met andere deelnemers. Deze community is toegankelijk en laagdrempelig zodat jij antwoorden kan krijgen op al jouw vragen. Niet alleen voor, maar ook na de workshop kan je hier terecht.

De community is een uitgelezen kans om goede voorbeelden uit te wisselen en elkaar te inspireren. Dit zorgt ervoor dat je er niet alleen voor staat en elkaar kan ondersteunen. Immers samen kom je verder en bereiken we meer!
Write your awesome label here.

Hoe ziet de workshop eruit?

We bieden een hele dag vol kennis, inspiratie, interactie en handen uit de mouwen momenten. Zodat jij met een concreet plan, voor jouw organisatie, naar huis gaat. We doorlopen een stappenplan om de dag voor jouw waardevol en behapbaar te maken. 

Stap 1 |Voorbereiden

We vragen je om vooraf alvast informatie te verzamelen. Wellicht ben je zelf al goed op de hoogte maar het kan ook zijn dat je bij collega's informatie wilt ophalen. Op het moment dat je je inschrijft sturen we je een werkboek voor de inventarisatie toe die je kan gebruiken om snel en effectief aan de slag te gaan. Tijdsinvestering: 2 uur

Stap 2 | Laat je alvast inspireren

Een week voordat we elkaar gaan ontmoeten krijg je toegang tot een aantal e-learnings over duurzame inzetbaarheid; eigen regie en zelfmanagement; gedragsverandering als gamechanger. Tijdsinvestering: 2 uur


Het stappenplan dat we samen doorlopen

De workshopdag

We ontmoeten elkaar tijdens de workshop op 12 december 2023 in Driebergen van 9.30 tot 17.00. 

Stap 3 | Rondje langs de velden

Tijdens de training verkennen we de verschillende onderwerpen die in de e-learnings aan bod komen. We maken met elkaar de vertaalslag naar de dagelijkse praktijk. Jij bepaalt welke onderwerpen het meest relevant zijn voor jouw organisatie. Die neem je natuurlijk op in je plan. 

Stap 4 | Beginpunt en strategie

Op basis van alle informatie die je verzameld hebt en de onderwerpen die zijn gepasseerd ga je bepalen waar jullie staan. Wat is er al, wat is de strategie van de organisatie en waar wil je in ieder geval meenemen in je plan. 

Een concreet plan als resultaat

Stap 5 | Aanvliegroute bepalen en plan maken

We zijn inmiddels in de laatste stap aangekomen. Je hebt alle routes verkend die mogelijk interessant zijn voor jouw organisatie. In stap 5 is het tijd om te kiezen en de aanvliegroute uit te werken in een concreet plan. Je werkt tijdens de workshop aan je plan en je gaat met een afgerond plan naar huis. Natuurlijk wisselen jullie als deelnemers onderling ideeën uit. 
workshop

Ontwikkel je plan van aanpak voor vitaliteit en gezondheid in één dag

Een duurzame gezondheidszorg begint bij gezonde en vitale zorgorganisaties
Even sparren

Heb je vragen? 
Maak direct een afspraak

Gemaakt met