Healthy Society geeft regie over Vitaliteit & Gezondheid

Wil je als organisatie meer grip op verzuim? Maar lukt het niet om dit samen met je medewerkers op te pakken? Met onze Healthy Society methode helpen we je in praktische stappen op weg naar meer gezondheid, vitaliteit en preventie. Ontwikkelt vanuit 30 jaar ervaring in de gezondheidszorg, management en beleid.
  • Behoud medewerkers en vergroot de organisatie productiviteit 
  • Voor duurzame verandering in beleid en gedrag 
  • Voor bedrijven en medewerkers
  • Krijg de tools en expertise in handen voor een gezonde organisatie

jaar ervaring

programma's

beschikbaar

online
wat kunnen we bieden

Bouw aan jouw organisatie op een gezonde manier

Kies voor onze doe-het-zelf aanpak in de leeromgeving, doe het samen in de community of kies voor een begeleidingstraject op maat.

ACADEMY

Zelf aan de slag

Start vandaag nog en kies een van onze online cursus over doelen stellen, gezondheidsonderzoek of het kiezen van een vitaliteitsdashboard voor bedrijven.
Of kies voor een gezondheidsprogramma voor medewerkers. In je eigen tempo en volledig online.

Wanneer het jou past en aansluit bij de ontwikkeling van de organisatie. 

COMMUNITY

Samen met de community

Maak de stap van theorie naar praktijk, maar doe het samen met anderen. In de community leer je van elkaar, van experts, stel je al je vragen, en kan je onze evenementen bezoeken. Je treft in de community gelijk gestemde met dezelfde ambitie.


Bereid je netwerk uit en vindt samenwerkingspartners.
PROJECTMANAGEMENT

Begeleiding op maat

Het op maat doorvertalen van de Healthy Society Methode met haar stappen naar de eigen organisatie vraagt expertise en capaciteit. Breng met begeleiding op maat de expertise van Healthy Society in huis en creëer meer capaciteit en een verbeterteam met impact.

 Een aanpak die precies bij de bedrijfscultuur en processen past.
waarom doen we wat we doen?

Voor een betere arbeidsproductiviteit

De arbeidsmarkt staat onder druk, we worden steeds ongezonder en de arbeidsproductiviteit neemt af. Aan de andere kant moeten we actie ondernemen om de arbeidstekorten op te vangen en medewerkers te behouden. Daarnaast is er ook nog het lonkend perspectief van medewerkers een gezond en vitaal pensioen gunnen en de arbeidsproductiviteit behouden. Een gezonde werkomgeving is een belangrijk puzzelstukje van deze puzzel met meer dan honderd stukjes. 

Een gereedschapskist voor organisaties en medewerkers

Bedrijven hebben een aanpak nodig die aansluit bij de behoefte van de medewerker en effectief is. Medewerkers hebben een gereedschapskist nodig om grip te krijgen en houden op hun gezondheid. Beide zijn gebaat bij een duidelijke vooraf uitgestippelde route voor groei en ontwikkel gericht leren. 

"Vitaliteit & gezondheid vraagt prioriteit in je organisatie om goede mensen te behouden"
Wat is onze methode?

Volg het Healthy Society stappenplan
voor meer gezondheid en minder verzuim

Het bouwen aan een gezonde organisatie of een gezond en vitaal werkend leven vraagt om een route met uitvoerbare stappen. Stappen die zorgen voor bewustwording, inzicht, data, actie en vertrouwen in eigen kunnen. Het stappenplan van Healthy Society heeft het allemaal. 

We beginnen met waar sta je als organisatie en medewerker. Wat zijn je doelen en plan? Kom in actie. Voer als leidinggevende en medewerker het goede (vitaliteits)gesprek over gezond werken. Om als laatste terug te kijken. Wat hebben we als organisatie en medewerker bereikt? We steken met het stappenplan in op groei en ontwikkeling.
  • Het geeft inzicht in de oorzaken van verzuim
  • Het zorgt voor een providersboog die aansluit bij de hoogste prioriteiten
  • Het zorgt voor het 'goede' (vitaliteits)gesprek tussen medewerkers en leidinggevenden
  • Het stimuleert de eigen regie van medewerkers 
  • Het biedt data voor een aanpak op maat
Organisatie

Pak verzuim aan en zet de stap naar preventie

Maak als organisatie de overstap van verzuim naar preventie door goed in beeld te brengen waar de schoen het meeste knelt. Wat zijn de thema's of wie zijn de medewerkers waar de aandacht na toe moet?

Biedt een providersboog op maat die aansluit bij de behoefte en wensen. En onderzoek gedegen wat belangrijk is voor medewerkers om te voorkomen dat een prachtig aanbod niet wordt gebruikt.

Het stappenplan van Healthy Society biedt de aanpak om dit te bereiken. 
Medewerkers

Meer grip op je gezondheid

We weten best wel hoe het anders zou moeten. Gezonder eten, meer bewegen en vaker ontspannen. Alleen zo eenvoudig is het niet? Om daadwerkelijk je medewerkers aan te zetten tot een gedragsverandering vraagt bewustwording, kennis en concrete tools om mee aan de slag te gaan.

De wetenschappelijke gezondheidsprogramma’s van Healthy Society bieden medewerkers handvaten. 

Het stimuleert eigen regie en biedt een persoonlijke gereedschapskist waarmee je de vicieuze cirkel van gezondheidsklachten kan doorbreken. Medewerkers krijgen weer grip op hun gezondheid. 
Write your awesome label here.
"Het programma heeft me echt wat opgeleverd. De instrumenten die je krijgt aangereikt zetten je echt aan tot actie om bijvoorbeeld te sporten. Het heeft me ook geholpen om beter om te kunnen gaan met stress door af en toe een ontspanningsoefening te gebruiken".

De gezondheidsprogramma's helpen ons
preventief in te zetten op verzuim

Verzuim kun je accepteren. In het Erasmus MC voorkomen wij verzuim liever door het preventief inzetten van verschillende interventies. Vooral in deze tijd van extra stress, online werken en de onmogelijkheid tot fysieke bijeenkomsten. We zien dit als een gezamenlijke verantwoordelijkheid van de leidinggevende en medewerker.

De gezondheidsprogramma's sluiten hier goed bij aan. Medewerkers verkrijgen zelf inzicht in hun beweegredenen en valkuilen. Ze leren om keuzes te maken en voor zichzelf op te komen. Medewerkers ervaren na de training dat het mogelijk en haalbaar is om zelf grip te hebben op je gezondheid en inzetbaarheid.

Wij als werkgever merken dat onze medewerkers die deelnamen aan de training
beter in balans waren waardoor hun werkplezier toenam, de productiviteit steeg en het verzuim verlaagd
De trainers van Healthy Society zijn zeer ervaren en bieden onze medewerkers veel houvast gedurende de bijeenkomsten en zijn benaderbaar buiten de bijeenkomsten voor allerlei (persoonlijke) vragen waarbij ze gericht onze medewerkers stimuleren en motiveren. De ondersteuning in het (administratieve) proces rond aanmelding en onze gesprekken zijn professioneel en prettig. Een luisterend oor waarbij direct in mogelijkheden en oplossingen wordt gedacht.
- Tineke Verhaegen, Verzuimcoach, Erasmus MC
Wie is healthy Society?

De verbinding tussen theorie en praktijk

De oprichter en directeur van Healthy Society, Brigit Heemskerk, begrijpt door haar 30 jaar ervaring in de gezondheidszorg dat zorg en welzijn een groot goed zijn. Als bioloog, gezondheidswetenschapper, manager en programmamanager heeft zij de kennis en ervaring om de brug te slaan tussen de theorie en de praktijk. Dit kwam goed van pas tijdens het vijf jaar durende veiligheidsprogramma voor alle Nederlandse ziekenhuizen en het regionale project Gezond en vitaal Flevoland voor vier ouderenorganisaties. Brigit Heemskerk zet zich samen met haar team continu in voor de verbetering van de gezondheid en vitaliteit van medewerkers. 

Aanknopingspunten voor eigen regie in beeld

Ik heb met Brigit Heemskerk van Healthy Society samengewerkt toen ik werkzaam was als Health Manager bij Pon. We hebben Brigit destijds gevraagd om in beeld te brengen hoe we het gezondheid- en inzetbaarheid programma meer kunnen afstemmen op de behoefte van de medewerkers. Ze heeft ons daarbij goed geholpen. Haar gestructureerde manier van werken was niet alleen prettig maar ook doeltreffend. Daarbij heeft zij op een vakkundige en persoonlijke manier met gesprekken door de hele organisatie de aanknopingspunten gevonden om de eigen regie van medewerkers verder te stimuleren.  
Write your awesome label here.
Rik-Jan Modderkolk, Directeur strategie & beleid duurzame inzetbaarheid
Wil je ons beter leren kennen?

Bel voor een vrijblijvend gesprek

Wilt u zich als organisatie ontwikkelen naar een gezonde en vitale bedrijf maar graag met ons verkennen of onze producten en diensten aansluiten bij uw wensen dan komen we graag eerst op de koffie. 
We maken persoonlijk kennis, inventariseren in ons eerste gesprek waar u als organisatie staat en wat u als organisatie nodig heeft. We geven u vervolgens een advies en hopen natuurlijk dat u met ons in zee gaat. 
Mochten wij u niet kunnen helpen dan verwijzen wij u met plezier door aan voor ons bekende partners die u beter kunnen helpen. 
Created with