INTERVENTIEPROGRAMMA GRIP OP JE GEZONDHEID

Meer grip op je gezondheid op het werk en thuis

Maak je je zorgen over je vitaliteit & gezondheid? Heb je niet meer zo veel energie als enige tijd geleden of herstelt minder goed na een COVID-19 besmetting? Dan geeft het programma Grip op je gezondheid je handvaten om weer de regie terug te geven over je gezondheid en vitaliteit

Meer grip op gezondheid en vitaliteit, minder belemmering door je gezondheidsklachten 

Je gaat deelnemen aan het interventieprogramma Grip op je gezondheid. Grip op je gezondheid is een wetenschappelijk gezondheidsprogramma waarin je een persoonlijke gereedschapskist samenstelt voor de langere termijn. Weer goed voor jezelf zorgen komt veelvuldig aan de orde. Na het programma kan je de dagelijkse problemen beter aan. Je krijgt de kennis en vaardigheid om stap voor stap op zoek te gaan naar een passende oplossing voor jezelf. 
Write your awesome label here.

Wat biedt het programma?

Het interventieprogramma Grip op je gezondheid is een zelfmanagement programma dat een gezonde leefstijl bevordert en zorgt voor minder stress en meer zelfvertrouwen. Wat biedt het programma?
 • Het is een groepsprogramma voor 15 tot 18 medewerkers
 • Begeleiding door twee gecertificeerde ervaren trainers 
 • Een online leeromgeving met zes e-learnings en een community
 • Zes workshops waarin je samen vaardigheden oefent en ervaringen uitwisselt met mededeelnemers
 • Persoonlijke intensieve begeleiding voor deelnemers aan het programma die daar behoefte aan hebben
 • We dagen je uit om aan de slag te gaan op basis van een wekelijks actieplan
Write your awesome label here.

Wat zeggen collega's

 Ik ben heel blij dat ik de kans heb gekregen jullie sessies te volgen. Ze hebben er aan toe bijgedragen dat ik weer aan de slag kan en dat ik meer aandacht heb voor mezelf.
Frank, Erasmus MC
Ik heb het programma aangeboden gekregen via mijn leidinggevende. Ik vroeg me toen af hoelang het effect zou hebben. Ik kan niet zeggen dat ik alles nog steeds altijd vol hou maar ik merk dat ik toch vaak terug ga naar datgene wat toen geleerd heb. 
Michael, Erasmus MC

Wat komt aan bod

De volgende onderwerpen diepen we uit en we oefenen met hulpmiddelen om er meer grip op te krijgen. 
 • Goed slapen
 • Balans werk en privé
 • Balans tussen inspanning en ontspanning
 • Omgaan met pijn, vermoeidheid en depressieve gevoelens
 • Leren praten over gezondheidsklachten
 • Omgaan met stress
 • Gezond eten en op gewicht blijven
 • Positief denken
 • Doelen stellen en hoe ze te bereiken
 • Oefenen met diverse zelfmanagement technieken

Geef jezelf een leerproces naar een vitaal en gezond (werkend) leven 

Wil je nog wat extra informatie over de programma's of heb je nog vragen neem gerust contact met ons op. We beantwoorden ze graag of brengen je in contact. met Carina Traverne, Verzuimcoach binnen de arbodienst van het Erasmus MC en coördinator voor het programma Grip op je gezondheid. 
Trainers

Onze trainers

Saskia Danen

Trainer
Als verpleegkundige en gezondheidswetenschapper ken ik de gezondheidszorg al 25 jaar van binnenuit. In mijn trainingen gebruik ik veelvuldig gebruik van mijn ervaring. Met mijn enthousiasme en optimistische kijk op het leven wil ik anderen inspireren om op een gezonde en vitale manier te leven. 

Brigit Heemskerk

Trainer
Als gedragswetenschapper werd ik in 2018 gegrepen door de programma's. Als manager heb ik ervaren dat het werken in de zorg veel vraagt van de mentale en lichamelijke draagkracht van zorgprofessionals en teams. Als trainer wil ik medewerkers helpen om de teugels weer in handen te krijgen. Weer grip krijgen op je gezondheid en vitaliteit. 

Veel gestelde vragen

Voor wie is het programma bestemd?

De programma's zijn voor medewerkers die meer grip willen krijgen op hun gezondheid in het algemeen. Daarnaast nemen medewerkers deel die gezondheidsklachten ervaren in de balans tussen werk en privé of een chronische aandoening hebben. We zien ook steeds meer deelnemers die herstellende zijn van een COVID besmetting. 

Krijg ik ook medisch advies tijdens de training

De trainiers die de training verzorgen hebben geen medische of verpleegkundige achtergrond. De trainers zijn allemaal opgeleid door Master trainers die getraind zijn aan de Stanford Universityin Amerika. De training die zij begeleiden is wetenschappelijk onderbouwd en vastgelegd in uitgewerkte protocollen die zij hanteren. Dus tijdens de training wordt er geen medisch advies gegeven. 

Wat maakt deze training onderscheidend?

Tijdens de training gaat het om het opdoen van kennis maar vooral om eigen regie te ontwikkelen en meer grip te krijgen op je gezondheid. We gaan vooral heel veel oefenen en elke week maak je vorderingen door te werken met concrete acties. 
Created with